331 TEETHING 740X400

Een van de beste maar weinig bekende adviezen voor nieuwe moeders is dat babyspeelgoed schoon moet worden gehouden. Uw baby kan alle hulp om gezond te blijven gebruiken, aangezien zijn immuunsysteem nog steeds in ontwikkeling is. Terwijl hij over de vloer kruipt, alles aanraakt en de binnenkant van zijn mond ontdekt, kan uw baby gemakkelijk bacteriën en ziektes oppikken en verspreiden. Een tip voor nieuwe moeders: uw kleintje houdt van spelen maar zijn favoriete speeltje zou zomaar een bron van bacteriën kunnen zijn. Verminder de kans dat uw kind ziek wordt en leer van Dettol® hoe u babyspeelgoed op een goede manier schoonmaakt.

Speelgoed komt voor in allerlei soorten en maten dus hoe het precies schoongemaakt moet worden ligt aan het type speelgoed.

Klein speelgoed:

• De vaatwasser: kleine speeltjes zonder batterijen kunnen in de vaatwasser. Met reinigingsmiddel en heet water wordt het speelgoed schoon.

• Met de hand: bij kleine speeltjes mét batterijen, kunt u de buitenkant schoonmaken met water en warme zeep. Zorg ervoor dat u vastgeplakte etensresten en viezigheid eraf schraapt. Gebruik dan Dettol Hygiënische Schoonmaak Doekjes om de buitenkant schoon te maken. Spoel het speelgoed af met water en laat het drogen voordat u het teruggeeft aan uw baby.

Groter speelgoed:

• Maak het oppervlak schoon met water en zeep, neem het daarna af met Dettol Hygiënische Schoonmaak Doekjes en spoel dan af met water.

• Afhankelijk van de grootte kan het makkelijker zijn om Dettol® Allesreiniger Spray Power & Fresh of Vloeibare Allesreiniger Power & Fresh te gebruiken en daarna af te spoelen. Volg a.u.b. de wasvoorschriften.

Stoffen speelgoed:

• Was in de wasmachine met heet water en zeep.

• Afhankelijk van het type speelgoed kunt u het of ophangen of in de droger stoppen.

• Als u bang bent dat de vulling gaat klonteren, leg het speelgoed dan in de droger samen met een set nieuwe tennisballen.

Hoe vaak moet u het speelgoed schoonmaken?:

• Bacteriën kunnen maanden overleven op oppervlaktes. Dus als uw baby’s speelgoed is blootgesteld aan kookoppervlaktes, of als het in contact is geweest met andere kinderen, kunt u het speelgoed het beste meteen schoonmaken.

• Badspeeltjes moeten gelijk na een bad worden schoongemaakt, aangezien overgebleven vocht kan leiden tot schimmel- en bacterieophoping.

• Maar over het algemeen is het voldoende om het speelgoed om de paar weken schoon te maken, mits niemand in het huishouden of recente bezoekers ziek zijn geweest.

Als u onze tips en trucs om babyspeelgoed schoon te maken opvolgt, kan uw kleintje lekker spelen in een zo goed als schone omgeving- en kunt u lekker ontspannen!