562 PET ALLERGIES

Voor aanstaande moeders die ook de gelukkige eigenaar zijn van een kat, kan de komst van een kleine een stressvolle periode zijn. Katten staan er niet om bekend dat ze zeer vriendelijk zijn tegen nieuwe baby’s. Maar met de juiste voorbereidingen kunnen uw kat en baby toch goed en veilig met elkaar overweg. In dit artikel bespreken we drie belangrijke stappen die helpen de kattenplekjes binnen het huis babyproof te krijgen.

Stap 1: Kattenbak

Afhankelijk van de huidige positie, kan het zijn dat u de kattenbak moet verplaatsen. Er is een kleine kans dat uw kat een ziekte genaamd toxoplasmose over kan brengen. Zorg daarom dat u altijd handschoenen aan hebt wanneer u de kattenbak verschoont. Verplaats de kattenbak naar een plek waar het altijd buiten bereik is van de baby. Maak ook het omringende gebied schoon met allesreiniger.

Stap 2: Bereid uw kat voor op een verandering

Het is niet ongewoon voor katten om bang en oncomfortabel te worden bij grote, plotselinge veranderingen. Er bestaan dus juiste en verkeerde manieren om veranderingen teweeg te brengen tijdens de voorbereidingen voor de baby. Als u de babykamer wilt inrichten op een plek waar de kat vaak te vinden is, is het belangrijk om stap voor stap wijzigingen aan te brengen. Verander dus niet in een keer de gehele kamer. Te snel gaan kan ervoor zorgen dat uw kat van streek raakt.

Stap 3: Laat uw kat zich thuis voelen

Wanneer u een aantal veranderingen hebt toegepast binnen het huis, herintroduceer uw kat dan in de ruimte door daar met hem/haar te spelen. Op deze manier zal uw kat positieve gevoelens associëren met de nieuwe omgeving. Ze zullen de ruimte ook zien als comfortabel in plaats van ellendig, wat erg belangrijk is voor de veiligheid van de baby.