Door de badkamer goed te reinigen kunt u de vorming van schimmels voorkomen. Hoewel de closetpot ongetwijfeld ziektekiemen bevat, is het risico dat u er rechtstreeks mee in aanraking komt doorgaans laag, tenzij u de closetpot aanraakt, in contact komt met het water erin tijdens het gebruik of terwijl u doortrekt of een gezinslid aan een gastro-intestinale aandoening lijdt.

U kunt de oppervlakken in de badkamer schoonhouden door de volgende tips op te volgen:

  • Reinig de toiletpot zo vaak als nodig om de ophoping van vuil en afzettingen zoals roest en kalk te voorkomen. Deze kunnen een voedingsbron vormen voor bacteriën en een bron van onaangename geuren zijn. Gebruik een reinigingsmiddel voor toiletpotten. Als u een borstel gebruikt, zorg er dan voor dat hij schoon en droog is voor u hem opbergt.
  • Als uw kind een potje gebruikt, gooi de inhoud dan na gebruik in het toilet en reinig het potje na ieder gebruik.
  • Reinig regelmatig de storthendel van het toilet, de toiletbril, kranen en deurklinken.
  • Verwijder onmiddellijk iedere spat en maak de vuile oppervlakken schoon.
  • Spoel de badkuip, de wastafel en de douche na ieder gebruik. Reinig ze regelmatig met een geschikt product om kalk en zeepresten te verwijderen.
  • Als u uw douchekop gedurende enige tijd niet gebruikt hebt, laat dan enkele minuten warm water met maximaal vermogen lopen.
  • Berg uw persoonlijke voorwerpen (zoals tandenborstels of scheerapparaten) op. Spoel ze na ieder gebruik en berg ze op als ze droog zijn. Deel nooit uw persoonlijke voorwerpen met anderen.
  • Was zorgvuldig uw handen na ieder toiletbezoek en nadat u de badkamer schoongemaakt hebt. Raak schimmelplekken niet aan

Vervang indien mogelijk het badkamertapijt door een harde bekleding zoals tegels, linoleum of laminaatvloer. Een harde vloer is gemakkelijker te reinigen en houdt geen vocht vast. Gebruik een algemeen schoonmaakmiddel om harde vloeren te reinigen. Als u een houten vloer hebt, gebruik dan een product dat het hout niet beschadigt.