Oppervlakte
De keuken bevat meer vuil met risico op bacteriën dan welke kamer dan ook in uw huis. Het schoonmaken van de keuken oppervlakten zorgt er voor dat uw huis gezond blijft. 
• Bespuit alle oppervlakten van boven naar beneden met een geschikt schoonmaakproduct. 
• Maak ook de buitenkant van de vuilnisbak schoon. Vergeet niet het vuilnis buiten te zetten en er een nieuwe vuilniszak in te doen. 
• Poets alle keukenkastjes, spatwanden, aanrecht en de muren met een poetsdoek. Op deze oppervlakten bouwt vet en vuil bouwt zich snel op. 
• Maak spleten rond de gootsteen en de kraan schoon met een tandenborstel. 
• Spoel de afvoer één keer per week door met heet water. 
• Maak de vaatwasser regelmatig schoon. 
• Veeg de vloer elke avond om opbouw van stof en vuil te voorkomen. Dweil naar behoefte met een combinatie van heet water en een gechikt schoonmaakmiddel.


Grote apparatuur
• Maak het fornuis schoon met een ontvettend schoonmaakmiddel. Indien nodig, haal de branders van het fornuis en maak deze afzonderlijk schoon met water en zeep. 
• Verwijder de fornuisknoppen, was ze en poets het fornuis achter de knoppen. 
• Gooi eten in de koelkast dat over de datum is weg.
• Maak de binnenkant van de koelkast schoon met een mild schoonmaakproduct en schrob gemorste vlekken weg.


Kleine apparatuur
Een op de zes mensen loopt jaarlijks een voedselvergiftiging op en kleine keukenapparaten zijn soms de grootste bacterie houders in de keuken. Vergeet daarom tijdens het schoonmaken van de keuken de volgende zaken niet:
• Maak de broodrooster elke week kruimelvrij. Draai hem ondersteboven boven de vuilnisbak of gooi de kruimel-lade leeg. 
• Maak de buitenkant van de magnetron en de binnenkant schoon met warm water met zeep. 
• Maak de buitenkant van het koffiezetapparaat schoon. 
• Spoel het koffiezetapparaat door met twee kopjes met een combinatie van een half kopje witte azijn en een half kopje water.


Weten hoe u de keuken schoonmaakt is al half de strijd. Met deze tips in gedachten zult u efficiënt uw huis gezond houden.