Leer hoe vuil zich kan ophopen en voedselvergiftiging kan worden veroorzaakt in uw keuken en hoe u kunt bijdragen tot de bescherming van uw gezin door enkele eenvoudige reinigingshandelingen uit te voeren.

Oppervlakken in de keuken

Vuil kan zich ophopen en een voedingsbron vormen voor bacteriën. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de oppervlakken die tijdens de bereiding van voedsel gebruikt of aangeraakt worden regelmatig te reinigen, bijvoorbeeld kasthandvatten, de deur van de koelkast, kranen, de vuilnisbak of deurklinken.

Reinig de oppervlakken die in contact komen met voedsel.

U moet de oppervlakken die in contact komen met voedsel reinigen voor u er een ander levensmiddel op legt en onmiddellijk nadat u er rauwe voedingsmiddelen opgelegd hebt (vlees, gevogelte, vis, eieren). Nadat u rauwe voedingsmiddelen aangeraakt hebt, moet u ook ieder oppervlak schoonmaken (bijvoorbeeld een kraan of de deur van de koelkast).

  • U kunt kleine voorwerpen zoals vaatwerk, bestek of pannen schoonmaken door ze zorgvuldig te wassen met warm water en afwasmiddel en ze daarna af te spoelen met zuiver water (bij voorkeur warm) voor u ze netjes afdroogt.
  • Grote of vaste voorwerpen die u niet onder de kraan kunt wassen, moeten gereinigd worden met behulp van een geschikt schoonmaakmiddel.

Reinig de oppervlakken die in contact komen met uw handen.

Oppervlakken in de keuken zoals de koelkastdeur, deurklinken, kastgrepen, kranen en de vuilnisbak kunnen gemakkelijk vuil worden, zelfs als u het niet ziet, vooral als u niet vaak uw handen wast. Reinig regelmatig deze oppervlakken for een perfecte hygiëne.