Breadcrumbs

Waarom is het belangrijk dat u uw handen wast?

  • Bacteriën bevinden zich overal; op voor de hand liggende plekken zoals de badkamer, maar ook op plekken waar u dit misschien niet zou verwachten. Kinderen raken vaak besmet met bacteriën via de deurklink, of wanneer zij gebruikmaken van gedeelde ruimtes, zoals de leeshoek of het computerlokaal.
  • Bacteriën zijn sterk. Volgens het Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding kunnen bacteriën op elk oppervlak dat u aanraakt, meer dan twee uur blijven leven.
  • Bacteriën verspreiden zich gemakkelijk. Kinderen raken vaak besmet met bacteriën door speelgoed of snacks te delen, of via bijvoorbeeld deurklinken en kranen, die ook door veel anderen worden aangeraakt.
  • Bij het niezen worden duizenden kleine druppeltjes vol bacteriën en ziekteverwekkers in de lucht verspreid. Leer kinderen in hun elleboog of in een zakdoekje te niezen en niet in hun handen. Door uw handen te wassen vermindert u het risico dat u ziek wordt. Kinderen raken vaak met hun handen hun gezicht aan, nadat hun handen in contact zijn geweest met bacteriën van speelgoed of eten.

Volgens het Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding is het wassen van uw handen de effectiefste manier om de verspreiding van ziektes wereldwijd tegen te gaan. Leer uw kinderen waarom het belangrijk is dat zij hun handen wassen en help zo mee uw gezin gezond te houden.