Breadcrumbs

5 tips voor leerkrachten voor een schoon klaslokaal

1. Desinfecteer regelmatig

Desinfecteer aan het einde van de schooldag de plekken in het klaslokaal waar de meeste bacteriën zitten. Dit zijn gedeelde ruimtes, zoals de leeshoek, en gedeelde spullen, zoals computers en puntenslijpers. Gebruik Dettol Power & Fresh en Dettol® Hygiënische Schoonmaak Doekjes voor een algemene desinfectie. Dettol Hygienische oppervlakte doekjes zijn geschikt voor extra vieze plekken, zoals de speelhoek.

2. Help de schoonmakers door uw klaslokaal netjes te houden

Zorg dat uw klaslokaal klaar is om schoongemaakt te worden, door rommel tot een minimum te beperken en losse spullen netjes op te bergen. Schoonmakers kunnen zo makkelijker door uw lokaal manoeuvreren en ze kunnen zo beter bij de plekken die schoongemaakt moeten worden.

3. Spoor leerlingen aan regelmatig hun handen te wassen

Zorg ervoor dat uw leerlingen regelmatig hun handen wassen en niet alleen nadat ze naar het toilet zijn geweest. Kinderen zouden hun handen moeten wassen voor het eten van hun lunch of snacks en zo vaak mogelijk tijdens activiteiten waarbij zij in nauw contact met anderen komen.

4. Zorg dat zeep voorhanden is

Het kan moeilijk zijn een hele klas kinderen regelmatig hun handen te laten wassen, daarom is het een goed idee een antibacteriële handgel in uw klaslokaal te bewaren. Als uw klaslokaal een wasbak heeft, zorg er dan voor dat er genoeg antibacteriële handzeep aanwezig is, zoals Dettol® Touch of Foam.

5. Stuur kinderen naar huis als zij ziek zijn

Stuur kinderen die ziek zijn naar huis – en niet alleen die kinderen die zeggen dat ze zich niet lekker voelen. Houd uw leerlingen goed in de gaten en let extra op kinderen die vaker dan normaal snotteren, niezen en hoesten.

Een schoon klaslokaal is een van de beste maatregelen tegen de verspreiding van bacteriën op school. Houd uw leerlingen gezond en sterk met deze tips tegen bacteriën!