Breadcrumbs

De top 4 van plekken op school met de meeste bacteriën

Het is niet altijd gemakkelijk uw kinderen gezond te houden wanneer zij naar school gaan. Scholen zijn vaak een broedplaats voor bacteriën en kinderen besmetten elkaar snel met veelvoorkomende ziektes zoals verkoudheid en griep wanneer zij in nauw contact met elkaar komen. Dettol heeft een top 5 samengesteld van de plekken op school met de meeste bacteriën.

1. De toiletdeur

Veel mensen denken dat het toilet de plek op school is met de meeste bacteriën, maar dit is niet zo. Toiletten worden regelmatig schoongemaakt, maar de toiletdeur is een ander verhaal. Niet alle kinderen wassen hun handen nadat zij naar het toilet zijn geweest en iedereen raakt de deur aan.

2. Schooltafels

Kinderen brengen het grootste gedeelte van de dag door aan hun schooltafel. Dit betekent dat de schooltafel van alles te verduren krijgt: hoesten, niezen, snot, vieze handen, etc.

3. De spullen in het klaslokaal

Het klaslokaal ligt vol met potloden, krijt, papier en boeken die door kinderen worden aangeraakt en gedeeld. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste bacteriën doorgaans op de puntenslijper zitten. Omdat deze zo vaak wordt gebruikt, kunnen de bacteriën kinderen gemakkelijk besmetten.

4. De kraan

Kinderen raken de kraan vaak aan met hun mond wanneer zij hieruit drinken en de kraan wordt minder vaak schoongemaakt en gedesinfecteerd dan het toilet. Leer uw kinderen om hun mond niet in contact te laten komen met de kraan en om het water enkele seconden te laten lopen voordat zij het drinken.

Kinderen kunnen de plekken op school die vol zitten met bacteriën niet vermijden, maar door uw handen te wassen worden de meeste bacteriën gedood. Spoor uw kinderen aan hun handen regelmatig te wassen met zeep.

Een tip voor leerkrachten:

Gebruik een schoonmaakmiddel, zoals Dettol Power & Fresh, om het klaslokaal schoon te houden.