Het immuunsysteem van uw baby begint zich pas net te ontwikkelen en uw kindje is zeer vatbaar voor ziekten waartegen oudere kinderen al een natuurlijke afweer hebben opgebouwd.

Om het voeden gezond te houden, hebben we een aantal tips om u te helpen, en hoewel we niet kunnen garanderen dat het voeden gemakkelijker wordt, kunnen we het wel gezonder maken!

  1. Was hun handen. Het is een goede gewoonte om mee te beginnen en we zouden allemaal onze handen moeten wassen voordat we gaan eten, om maagproblemen en ziekten te helpen voorkomen.
  2. Als uw kind de fles krijgt, is het zeer belangrijk dat u de flesjes steriliseert. Over het algemeen wordt aangenomen dat dit nodig is tot uw kind 12 maanden oud is. De flessen moeten schoon en vetvrij zijn, waarna u ze kunt steriliseren met sterilisatievloeistof of een magnetronsterilisator. Als u melkpoeder gebruikt, is het uiterst belangrijk dat het water dat u gebruikt om het flesje klaar te maken, volledig veilig is, zonder vervuiling, en het moet grondig zijn doorgekookt om het water te ontdoen van alle bacteriën.
  3. Wanneer uw kind eenmaal is overgegaan op vast voedsel, is het zeer belangrijk ervoor te zorgen het eten dat u geeft, bereid is in een hygiënische omgeving en door en door gaar is.

Drie tips om de voedselhygiëne te verbeteren zijn:

  1. Zorg ervoor dat u uw handen wast voordat u voedsel bereidt, zodat u niet per ongeluk etenswaren besmet met eventuele bacteriën die u op uw handen zou kunnen hebben.
  2. Zorg ervoor dat de oppervlakken waarop u het eten bereidt, hygiënisch schoon zijn. Dettol Hygiënische multireinging is perfect voor oppervlakken die in contact komen met voedsel, maar u kunt ook elk ander Dettol-product voor oppervlaktereiniging gebruiken; veeg het oppervlak af met een schone doek en spoel het af. 
  3. Gebruik een schone doek of een spons; doekjes kunnen schadelijke bacteriën bevatten, dus was doekjes op meer dan 60 °C. Indien uw doekje of spons niet hygiënisch schoon is, kunt u bacteriën overbrengen op het oppervlak!

De kinderstoel is een belangrijke hygiënehotspot wanneer kinderen jong zijn. Zoals elke ouder van een jong kind weet, komt het eten vaak overal terecht. En daarom is het belangrijk om de kinderstoel hygiënisch schoon te houden om te zorgen dat uw kleintje gezond aan tafel kan. Zorg ervoor dat de stoel na elk gebruik zorgvuldig wordt schoongemaakt, waarbij alle etensrestjes worden verwijderd.