Breadcrumbs

Hoe u kunt helpen de verspreiding van bacteriën op school tegen te gaan

  1. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat iedereen in uw gezin zijn inentingen heeft gehad, om ziektes te voorkomen.
  2. Laat de gezondheid van uw kinderen ieder jaar controleren door een huisarts, zelfs al zij niet ziek zijn.
  3. Houd uw kinderen thuis wanneer zij ziek zijn; zo blijft de hoeveelheid bacteriën op school beperkt.
  4. Als u leerkracht bent, help dan mee uw klaslokaal schoon te houden, met Dettol allesreiniger Power & Fresh en Dettol® Hygiënische Schoonmaak Doekjes. Gedeelde ruimtes, zoals de leeshoek, kunnen vol  zitten met vuil als broedplaats voor bacteriën, maar ook op computers, puntenslijpers en andere gedeelde spullen.
  5. Leer uw kinderen om hun handen regelmatig en grondig te wassen. Het kan een goed idee zijn hen het alfabet of een liedje als ‘Lang zal ze leven’ te laten zingen tijdens het handen wassen, om er zeker van te zijn dat ze er genoeg tijd voor nemen.
  6. Leer uw kinderen het aanraken van hun mond, neus en ogen te vermijden. Zowel kinderen als volwassenen raken geregeld besmet met bacteriën die ziekten kunnen veroorzaken, doordat zij hun gezicht aanraken nadat hun handen in contact zijn geweest met ziekteverwekkers.

Scholen zitten vol met bacteriën, maar uw kinderen hoeven niet iedere keer dat zij hun klaslokaal binnengaan, het risico te lopen ziek te worden. Volg onze tips om de verspreiding van bacteriën tegen te gaan en uw kinderen dit schooljaar gezond te houden.