Breadcrumbs

Tips tegen bacteriën op school na de vakantie

1. Inentingen

Kinderen krijgen volgens het Rijksvaccinatieprogramma verschillende inentingen op verschillende leeftijden. Hoewel deelname niet verplicht is, is het verstandig ervoor te zorgen dat uw kinderen ingeënt worden, om hen te beschermen tegen ziektes. Besmetting met bacteriën vindt thuis plaats, voordat deze zich na de zomervakantie op school kunnen verspreiden.

2. Controle bij de huisarts

Plan een controle in bij uw huisarts om er zeker van te zijn dat uw kinderen gezond zijn, voordat zij weer teruggaan naar school.

3. Handen wassen

Kinderen raken met hun handen hun gezicht aan en vervolgens worden bacteriën via de handen van het ene kind aan het andere doorgegeven. Dit is een van de meest voorkomende manieren waarop kinderen besmet raken met bacteriën. Spoor uw kinderen daarom aan hun handen regelmatig te wassen, vooral nadat zij spullen uit het klaslokaal gebruikt hebben die door veel kinderen worden gedeeld, zoals computers of puntenslijpers. Leerkrachten zouden indien mogelijk altijd handzeep  voorhanden moeten hebben, om het handen wassen makkelijker te maken. De Dettol® No Touch Automatische Zeepdispenser is ideaal voor een klaslokaal vol kinderen met plakkerige handen.

4. Omgaan met bacteriën

Leer uw kinderen om hun hand voor hun mond te houden tijdens het hoesten en om te niezen in een zakdoekje of hun elleboog. Papieren zakdoekjes moeten zij meteen na gebruik weggooien. Herinner ze eraan regelmatig hun handen te wassen met Dettol® Touch of Foam of een ander antibacteriële handzeep.

5. Gezond blijven

Een evenwichtig eetpatroon en genoeg slaap kunnen wonderen doen voor het immuunsysteem van uw kinderen. Geef ze een gezond lunchpakket en gezonde snacks mee naar school. Maak het makkelijker voor uw kinderen om ‘s avonds in te slaap te vallen, door ze het laatste uur voordat zij naar bed gaan iets rustigs te laten doen, zoals lezen.

Uw kinderen hoeven na de zomervakantie niet besmet te raken met bacteriën. Volg onze tips en houdt uw kinderen zo gezond en gelukkig tijdens het nieuwe schooljaar.