Uw kinderwagen neemt u overal mee naartoe, wat kan betekenen dat u een heleboel ziektekiemen oppikt. Leer dus nu hoe u een kinderwagen schoonmaakt. Gebruik onze tips voor de beste manier om een kinderwagen te reinigen, zodat elke keer wanneer uw kind erin rust, u weet dat uw kind beschermd is. Gemorst drinken, kruimels en plasongelukjes zijn allemaal dingen die uw kinderwagen waarschijnlijk gaat meemaken-wij laten u zien hoe u een kinderwagen schoonmaakt zodat u hierop bent voorbereid.

  • Check de handleiding, of als u die kwijt bent, de fabrikant ’s website voor een model specifiek voorschrift. Hierin staat waarschijnlijk ook hoe u bepaalde onderdelen kunt verwijderen zodat u de kinderwagen beter kunt reinigen.
  • Verwijder los vuil en kruimels – een opzetstuk op uw stofzuiger kan hierbij handig zijn.
  • Gebruik water en een milde zeep om het stoffen gedeelte van de kinderwagen goed schoon te maken. Als uw kinderwagen een verwijderbare hoes heeft, spoel het dan af of laat het weken in koud water en schrob alle vlekken eruit.
  • Als het gedroogd is, gebruikt u een reinigende spray om de stof te verfrissen en te reinigen.
  • Gebruik Dettol Hygiënische Schoonmaak Doekjes voor de harde onderdelen of gebruik, als er veel onderdelen zijn, Vloeibare Allesreiniger Power & Fresh om elk deel schoon te maken. Ook de handvaten horen hierbij. Vergeet ook de wielen van de kinderwagen niet, die kunnen veel vuil vasthouden. Als uw kinderwagen banden heeft kunt u deze iets oppompen. Gebruik een beetje smeermiddel als ze niet soepel bewegen.
  • Bewaar uw kinderwagen op een koele, droge plek zodat hij niet roestig, muf of schimmelig wordt.

Nu u meer weet over het schoonmaken van een kinderwagen kunt u die van u nog jaren met plezier gebruiken. Zorg ervoor dat u up-to-date blijft wat het schoonmaken van kinderwagens betreft, en in de tussentijd: keep on rolling!